Rubriek Economie

Deerlijkse spiegelsite wordt Uzien

02/06/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 11:14

De leegstaande 'spiegelsite' van het bedrijf Deknudt Decora aan de De Cassinastraat krijgt een totaal nieuwe invulling. Uzien wordt een plaats voor nieuwe economische ontwikkeling, vermengd met socio-culturele initiatieven. Het geheel zal in verschillende fasen gerealiseerd worden. De boogloods, die onder meer onderdak zal bieden aan de wekelijkse Lokaalmarkt, wordt op vrijdag 1 juni officieel geopend.

In het 2 hectare grote pand in het centrum van de gemeente produceerden heel wat Deerlijknaren en mensen uit de omliggende gemeenten tot een tiental jaar geleden decoratieve spiegels. "Door de mondialisering werd deze intensieve bezigheid uiteindelijk onmogelijk", verduidelijkt Francis Deknudt. "Met Deknudt Mirrors ontwerpen en verkopen wij nog decoratieve spiegels, maar alles wordt geproduceerd in Slowakije of China. Dat was niet onmiddellijk het scenario waa...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!