Deerlijks textielbedrijf Finipur sluit deal met Amerikaanse wereldspeler

© Getty Images
Redactie KW

Textielbedrijf Finipur uit Deerlijk heeft een belangrijk samenwerkingsakkoord gesloten met het Amerikaanse Crypton. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het afwerken van interieurtextiel en willen nu samen de grootste speler in Europa worden. Finipur legt 3 miljoen euro op tafel “om het Europese verhaal van Crypton uit te rollen”. De investering moet ook extra werkgelegenheid opleveren.

Beide bedrijven zijn al jaren actief in het afwerken van interieurtextiel. Aan de hand van technologische en chemische innovaties zorgen ze dat dit textiel duurzamer wordt. Bedrijven als Boeing, Audi en Volkswagen komen bij Finipur terecht om hun materialen krachtiger en beter beschermd te maken. Finipur is dus vooral gespecialiseerd in het aanbrengen van coatings en afwerking van halffabricaten. Daarbij is het vooral aanwezig in in- en outdoor textiel, auto’s, bussen, schoenen en sportmatten. Crypton is dan weer de absolute nummer één in Amerika op het gebied van interieurtextiel.

De samenwerking is uniek, want Finipur wordt de enige partner voor heel Europa van Crypton. Het akkoord is ook positief voor de textielsector zelf, meent Finipur. “Ondanks het feit dat de textielmarkt in de regio krimpt, zit er nog altijd toekomst in de sector. Met de deal wordt er gemikt op een omzetstijging de volgende jaren van 30 procent”, klinkt het. Er komen nieuwe machines en technologie en op korte termijn worden er 15 tot 20 nieuwe operatoren aangenomen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier