Rubriek Economie

Deense windturbinefabrikant investeert fors in Oostendse haven

11/01/19 om 18:42 - Bijgewerkt om 18:40

MHI Vestas de Deense fabrikant van windturbines opende vandaag op de REBO-site in de Oostendse haven haar nieuwe vleugel.

Deense windturbinefabrikant investeert fors in Oostendse haven

© ML

Tegen 2020 zal het bedrijf 244 windmolens op zee vanuit Oostende onderhouden. Niet alleen in de Belgische offshore parken, maar ook in de volledige zuidelijke Noordzee.

"Vandaag werken al 100 medewerkers in de Oostendse vestiging en dat aantal zal in de komende maanden en jaren nog aanzienlijk toenemen", zegt Aart Bark, regionaal directeur MHI Vestas België. Tot vandaag leverde de Deense windmolenbouwer al turbines aan de offshore parken Northwind, Belwind en Nobelwind, samen goed voor 177 turbines. Dit jaar worden er nog 44 geplaatst in het nieuwe park Norther en in het geplande Northwester II komen er nog 23 van maar liefst 9,5 MW elk.

De ruime nieuwe gebouwen voorzien in 1300 m² opslaguimte en 1000m² kantoren. Een investering van 2 miljoen euro die door Haven Oostende gedragen wordt.

(ML)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!