De Voetballist in Roeselare heeft met Kim Bonte een nieuwe uitbaatster

Kim Bonte is het nieuwe gezicht van De Voetballist. © (Foto SB)
Redactie KW

Kim Bonte (27) maakt met de overname van De Voetballist haar lang gekoesterde droom waar. Ze behoudt de ziel van haar stamkroeg: een hartelijk volkscafeetje waar iedereen zich welkom voelt.

Kim neemt de fakkel over van Kathy Bertrem en Koen Casteele. “De overname verliep eigenlijk heel vlot”, vertelt deze nieuwbakken cafébazin. “Ik ken het café en haar stamgasten enorm goed want ik ben hier al jaren vaste klant. We blijven gewoon een gezellige buurtkroeg waar zowel dertigers als mensen tot 99 jaar welkom zijn.” Kim is van plan om af en toe activiteiten te organiseren.

“Op 16 februari staat er bijvoorbeeld een Franse avond op het programma en elke vrijdag spelen we met de leden van ‘de BC-netjes’ een biljarttornooi. Een overleden vriend was van plan om op zaterdag ook aan te treden in de WGF-competitie. Ter nagedachtenis van hem hebben we beslist om dat initiatief door te zetten. Er is tevens een spaarkas aanwezig en vinkenclub ‘De Molenzangers’ heeft bij ons haar thuisbasis. Het is de bedoeling om vanaf mei met een kaartclub te starten.” Liefhebbers van voetbal en wielrennen komen ook aan hun trekken.

“Alle wedstrijden van de Rode Duivels, Club Brugge en de belangrijkste klassiekers zijn hier integraal te volgen”, aldus een enthousiaste uitbaatster. “Elke maandag krijgen de klanten die een pintje bestellen nog eentje gratis van mij.” De Voetballist is open op maandag, woensdag en donderdag van 10 tot 13 uur en vanaf 16 uur. In het weekend zijn de mensen welkom vanaf 10 uur tot in de vroege uurtjes. De Voetballist bevindt zich in de Vijfwegenstraat 70.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier