De Smisse weer hét volkscafé van Bellegem

Philippe Vercaempst en Marleen Defoer baten voortaan de vernieuwde De Smisse uit. © EDB
Redactie KW

Marleen Defoer opende dinsdag opnieuw de deuren van De Smisse. Wat eventjes een jeugdhuis was, is nu opnieuw omgetoverd tot een gezellig volkscafé.

Na jaren van leegstand werd De Smisse voor enkele jaren jeugdhuis Bacchus. Met Marleen Defoer achter de gloednieuwe toog is café De Smisse nu helemaal terug van weggeweest. Marleen ruilde café Sportwereld, op vraag van brouwerij Omer Vander Ghinste, in voor De Smisse die helemaal vernieuwd werd. “Er komen nog zetels, het zaaltje wordt ingericht en er komt ook een terras. Als het weer wat stabieler wordt, wordt de gevel geschilderd.”

De foto’s van wielerclub KSV Bellegem verhuisden eveneens mee vanuit café Sportwereld, tot grote tevredenheid van de club. Voortaan vormt De Smisse nu het lokaal van de club.

Sportwereld

Marleen Defoer belandde in 1997 in café Sportwereld. Na ruim tien jaar volgde haar dochter haar op. In oktober 2017 kwam Marleen er terug. “Sportwereld bleef open tot en met zondag”, vertelt Marleen. Dinsdag opende ze De Smisse samen met haar partner Philippe Vercaempst. Philippe is er geen onbekende omdat hij er vroeger als timmerman de caféinrichting verzorgde.

Voorlopig is café De Smisse elke dag open. “Ik bepaal later nog wanneer de sluitingsdag zal zijn”, zegt Marleen, die nog volop aan het verhuizen is. (EDB)