De Boeren verkopen legaal hennepproducten (en cannabis) in hartje Kortrijk

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Nicolas Debouverie (29) en Xavier Blondeel (30) zijn de uitbaters van De Boeren, hun nieuwe zaak op de Graanmarkt in Kortrijk. De zaak is stijlvol ingericht. Bij De Boeren vind je een breed gamma aan hennepproducten. Daaronder hennepzaad, henneppasta, hennepbloem voor henneppannenkoeken. In de zaak kan je legaal cannabis verkrijgen.

“Die cannabis heeft een lage THC-waarde, lager dan 0,2 procent, waardoor ze niet als een verdovend middel wordt beschouwd, en dus vrij verkocht mag worden. Je moet wel 18 of ouder zijn. We doen alles volgens de bestaande wetgeving. We hebben alle benodigde certificaten. We geven onze klanten ook voldoende uitleg wat het precies inhoudt”, duidt Nicolas. Behalve het gamma producten is er ook een afdeling met kledij en voedingsmiddelen.

Hennep wordt aanzien als een soort superfood. Het is voedzamer dan gerst en tarwe. Er zijn een heel pak henneptoepassingen in de voeding. Veel klanten zijn daarover verbaasd. Ook in de kledij. We hebben een assortiment kledij zoals truien en t-shirts met hennep. Het vervangt katoen en is duurzaam. De hennepplant is volgroeid in enkele maanden”, weet medezaakvoerder Xavier. “Van hennepzaad kan je ook papier maken.” De zaak is elke dag open van 9 tot 19 uur, behalve op zondag. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier