Davina Van Houtte bakt taarten op maat in ‘Tarta Vina’

Davina Van Houtte en Sören Deweirdt in hun eigen keuken waar de taarten worden gemaakt. © DJW
Redactie KW

Taarten bakken op aanvraag en volledig op maat van de klant: dat is waarmee Davina Van Houtte een drietal weken in bijberoep begon in haar keuken thuis.

Tarta Vina is de naam van haar bedrijfje waarbij haar man Sören Deweirdt ook een grote rol speelt. “Ik werk nog als huishoudhulp en ga ook helpen in de koffiezaak Barista Beans in de Stormestraat in Waregem”, zegt Davina, die het al heel druk heeft met het afwerken van de binnenkomende aanvragen en bestellingen. “Ik kook en bak echt heel graag. En vooral taarten zijn mijn passie. Niet alleen voor mijn gezin – ik heb drie kinderen – maar ook voor vrienden en kennissen. Zo is Tarta Vina eigenlijk begonnen. Ik kreeg zoveel vraag naar mijn taarten dat ik heb beslist om die passie nu in bijberoep in te vullen. Ik heb een btw-nummer, moet sociale lasten betalen en kan dus volledig aan de slag met mijn passie. Sören helpt mij daarbij uitstekend. Zonder hem zou ik het eigenlijk niet allemaal aankunnen, want in nauwelijks enkele weken tijd krijg ik zeker in de weekends heel veel werk te doen. Soms ook nachtwerk, aangezien alle gevraagde bestellingen af moeten zijn. De klanten komen die immers afhalen. Nu heb ik voor een trouwfeest in Zarren een bestelling binnengekregen en die gaan wij zelf ter plekke leveren.”

Davina bakt eender welke taart: groot of klein, met fruit, chocolade, crème au beurre, slagroom en andere variëteiten of soorten. “Alle producten die ik gebruik zijn vers. Die bestel ik bij de groothandel en ga ik zelf ophalen. Nog iets speciaals is dat ik nu eigen taartdozen heb plus een bedrijfslogo, dat mij is aangeleverd door een graficus uit Jabbeke die met haar firma BooCou Plus ook nog maar net is gestart.”

(DJW)

Davina Van Houtte, Tarta Vina, Nieuwhuizenstraat 68, Waregem, 0498 66 51 55

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier