Dan toch geen rechtstreekse vlucht tussen Oostende en Manchester

Redactie KW

Ondanks de eerder aangekondigde opening van een verbinding tussen Oostende en Manchester, heeft het bedrijf VLM meegedeeld dat het zijn activiteiten op de lijnvluchtenmarkt terug schroeft. Tegenvallende resultaten op andere recent geopende verbindingen liggen aan de basis van de, weliswaar voorlopige, beslissing om de voor oktober voorziene vluchten vanuit Oostende te schrappen.

Oorzaak van de schrapping is het feit dat enkele recente vluchten niet de verwachte opbrengsten genereren, terwijl de tweede tak van het bedrijf – chartervluchten – het wel goed doet. “In het voorjaar hebben we enkele nieuwe lijnvluchtroutes geopend. Helaas ontwikkelen die zich niet zo snel als verwacht, waardoor we als bedrijf genoodzaakt zijn een nieuwe strategie te ontwikkelen”, aldus VLM-woordvoerder Yves Panneels. “We zullen ons de komende tijd dan ook vooral toeleggen op private chartervluchten. Simpelweg omdat daar wél veel vraag naar is. Dat kan overigens ook gerust vanuit Oostende. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een voetbalploeg die een match moet spelen in een Europese competitie. Het gaat hier dus om vluchten op vraag zonder een vaste vertrek- en aankomstplaats.”

Het schrappen van de verbinding Oostende-Manchester hoeft echter geen definitief einde te zijn. “Dit uitstel wil niet zeggen dat we de lijnvluchtenmarkt voorgoed vaarwel gezegd hebben. Vanuit Antwerpen blijven we de verbindingen met London City en Zürich aanbieden. Deze verbindingen doen het uitstekend, dus willen we onze volledige vloot hiervoor inleggen. Maar we blijven op langere termijn inzetten op vluchten vanuit Oostende, dus het idee is zeker niet volledig van de baan. Binnen het huidige dynamische klimaat binnen de luchtvaartsector is het echter niet evident om daar een voorspellingen in de tijd over te doen”, besluit Yves

Passagiers die reeds gereserveerd hebben voor een vlucht na de stopzettingsdatum worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht en krijgen hun ticket integraal terugbetaald.

(JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier