Dadizele Onderneemt pakt uit met tweede kerstsfeerterras

De vereniging 'Dadizele Onderneemt' organiseert voor de tweede keer haar kerstsfeerterras in 't Torreke. (Foto JS) © ©2018 Jan STRAGIER
Redactie KW

Op vrijdag 21 december organiseert de vereniging ‘Dadizele Onderneemt’ voor de tweede keer haar kerstsfeerterras in het gemeentelijk domein ‘t Torreke. “Het gaat goed met onze nieuwe vereniging. We hopen om volgend jaar nog met enkele nieuwe zaken uit te pakken”, aldus voorzitter Rik Knockaert.

In 2017 werd de nieuwe Dadizeelse vereniging ‘Dadizele Onderneemt’ boven de doopvont gehouden. De traditionele jaarmarkt op 15 augustus dreigde te verdwijnen. Enkele ondernemers wilden dit kost wat kost vermijden. Onder impuls van enkele leden uit het gemeentebestuur werd ‘Dadizele Onderneemt’ opgericht. “De sfeer binnen de vereniging is enorm goed. Er is echt een samenhorigheidsgevoel en iedereen wil volop mee helpen om Dadizele met enkele leuke evenementen op de kaart te zetten”, aldus voorzitter Rik Knockaert.

Zo organiseert ‘Dadizele Onderneemt’ op vrijdag 21 december voor de tweede keer haar kerstsfeerterras. “Na het succes van vorig jaar willen we die traditie verder zetten. Ondertussen bereiden we ons ook voor op de traditionele jaarmarkt op 15 augustus en is er op 11 februari 2019 een nieuwjaarsreceptie voor alle lokale ondernemers. Daarnaast kijken we of we nog enkele leuke evenementen kunnen lanceren”, aldus de voorzitter.

Studentenfanfare

“Als een team stappen we ambitieus naar alle Dadizeelse ondernemers en verenigingen met de boodschap dat wij samen veel goeds en moois kunnen verwezenlijken in onze geliefde gemeente. Samen kunnen wij en zullen wij een mooi verhaal schrijven.”

Een werkgroep, bestaande uit Evelyn Monteyne, Kris Callemein, Jari Bonnier en Frederik Defrancq – vier van de twaalf leden van Dadizele Onderneemt – is momenteel volop bezig met de voorbereidingen op het Kerstsfeerterras.

“Via banners, flyers en affiches willen we nu al iedereen warm maken voor ons kerstevenement”, aldus Knockaert. Op vrijdag 21 december is er vanaf 17 uur van alles te doen in het gemeentelijk domein ‘t Torreke.

Hetzelfde concept

“We kiezen voor hetzelfde concept als vorig jaar. In het midden zal er een grote toog staan met daarachter alle horeca-uitbaters uit Dadizele. Daarrond posteren we verschillende standen die uitgebaat worden door verenigingen, organisaties of individuen”, legt Evelyn Monteyne uit.

De ondernemers investeerden dit jaar ook in een muziekgroep. De studentenfanfare Ghendt zal voor extra ambiance zorgen. “Daarnaast is er kerstmuziek en brengt het kinderkoor de mooiste liedjes”, voegt Evelyn toe. Terwijl de ouders aanschuiven aan de toog of de verschillende standjes afschuimen kunnen de kinderen zich uitleven op het springkasteel of zich laten schminken aan een kindergrimestand.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier