Croq’odiel opent de deuren in Ieper

Foto DS
Redactie KW

Door de verhuis van het gastronomisch restaurant Souvenir naar Gent kwam het vorige pand in de Surmont de Volsberghestraat vrij. Daar opende Joke Michiel een croque-monsieurzaak: Croq’odiel.

De zaak is open sinds woensdag 4 april. Van woensdag tot en met zondag kun je er ‘s middags tot 15 uur terecht voor een gepimpte croque-monsieur. Op vrijdag en zaterdag kun je er ook ‘s avonds langslopen. Voor Joke Michiel en haar IJslandse echtgenoot en chef-kok Vilhjalmur Sigurdarson is het de laatste weken hectisch geweest. “We hebben de naam Croq’odiel gekozen omdat het lekker klinkt. Je zal kunnen kiezen uit 3 soorten croques, 3 groentebereidingen en ook nog 3 sausjes. We serveren ook soep van de dag, salades of een pasta.” De taakverdeling ziet er toch iets anders uit dan vroeger. “Van de journalistiek naar de zaal en nu heb ik dat omgeruild voor de keuken. Gelukkig kan ik voor de opstart rekenen op de hulp van freelancekok Sven Coryn. In de zaal is Sarah Gevaert de baas. Ze deed dat hier ook al voor Souvenir. Nieuw is dat we nu in het achterste deel een kinderhoekje hebben ingericht. Het interieur is grotendeels behouden. Alleen hebben we er net iets meer kleur ingebracht” (DS)

Croq’odiel, Surmont de Volsbergestraat 12, www.croqodiel.be, 057 36 06 06, woensdag tot zondag van 12 tot 15 uur, vrijdag en zaterdag van 18 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier