Cremerie St-Rochus uit Kortrijk is Winkel van het Jaar

Eveline, Katrien en Ilse van cremerie St-Rochus. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De zaak kreeg deze titel van de Rode Zegel Club, het label van Noord Hollandse Gouda. Ze zijn verkozen uit 423 deelnemende winkels die de Noord Hollandse Gouda met rode zegel verkopen.

Katrien Misplon, schoondochter Eveline Van Betsbrugge en winkeldochter Ilse zijn de drie zaakvoerders van Cremerie St-Rochus aan de Doorniksewijk in Kortrijk. De cremerie is een delicatessenzaak met onder meer fijne charcuterie en een uitgelezen assortiment kazen en wijnen. “Het was een aangename verrassing als winnaar uit de bus te komen. We zijn de enige in België”, zegt Katrien, die zich begin 2018 inschreef voor de wedstrijd. “Je kon inschrijven tot 1 juli en een etalage maken rond Noord Hollandse Gouda. Die moest tot eind oktober blijven. Juryleden brachten ons in die periode anoniem een bezoek.”

Het jureren omvatte een aantal criteria. “Dat ging van de etalage zelf tot klantvriendelijkheid, netheid, kennis van de winkelwaar, omgaan met de mensen en een duidelijke presentatie binnen en buiten de zaak van werken met De Rode Zegel.”

Cremerie St-Rochus uit Kortrijk is Winkel van het Jaar
© JVGK

Het Rode Zegel is een garantie voor een romige kaas, met een volle smaak. Alleen kaas die door Noord-Hollandse kaasmeesters bereid werd, met Noord-Hollandse weidemelk en volgens het authentieke recept, mag dit zegel dragen. “Wij verkopen deze al 40 jaar met volle enthousiasme“, zeggen Katrien en Eveline, die beiden kaasmeester zijn. “We kregen ook een mooie beloning.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier