Rubriek Economie

Covoorzitter Stephan Gryspeerd kijkt ambitieus naar de toekomst van Roeselare

22/06/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 11:07

Stephan Gryspeerd is een rasechte Roeselarenaar én commerçant. "Ik heb nog nooit voor een baas gewerkt", lacht de 52-jarige Stephan. "En ik zal het vermoedelijk nu ook niet meer doen." We hadden aan de vooravond van de Batjes een gesprek met de covoorzitter van vzw Shopping & Centrum Roeselare.

"Vanaf mijn 18de ben ik in de ouderlijke zaak gestapt. Wij hadden een groothandel voor ijsbereiders en ik werd meewerkende zoon. Tien jaar geleden hebben we de groothandel verkocht. We waren toen al vier jaar gestart met de Zoete Zonde. Ons eigen ijssalon moesten we écht wel doen. Ik had al heel wat mensen aangeleerd hoe ze ijsbereidingen moesten maken en hoe ze tot de beste kwaliteit kwamen en het knaagde uiteindelijk te veel om het niet zelf te doen. Een Brugse klant van onze groothandel zei het onomwonden: 'Stephan, stop met verkopen aan ons en begin zo snel mogelijk met je eigen ijssalon.' Het heeft uiteindelijk zes jaar geduurd vooraleer we het geschikte pand - enfin, eigenlijk twee panden - konden kopen. En we kregen bakken kritiek toen we de Zoete Zonde ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!