Confiserie Crevin uit Brugge krijgt Unizo HIB-label

© Foto PDV
Redactie KW

Confiserie Crevin aan de Rozenhoedkaai in Brugge ontving het label ‘Handmade in Belgium’.

Karine Picavet nam 15 jaar geleden de zaak over van André en Annie Cremelie. “Net zoals zij heel hun carrière deden, zet Karine het bedrijf voort met passie en gedrevenheid”, zegt Brecht Clyncke van Unizo West-Vlaanderen. “Karine verdient dit label omwille van haar artisanale, ambachtelijk gemaakte zoetigheden, waaronder haar gekende marshmallows. Elke week nemen ze op vrijdag de binnengelopen bestellingen door en worden die de week erna ingepland. Iedere bestelling vertrekt naar hun klanten zodra deze zijn afgewerkt. Dit is een basiswaarde waar Karine zich steeds aan houdt.”

Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het HIB-label. “Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximaal 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50 procent ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort”, stelt Brecht Clyncke.

(PDV-foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier