Comfort- en healtyfood bij Kelly Havegeer van Stanish by Kelly in Tielt

Kelly Havegeer in haar nieuwe zaak Stanish by Kelly. © Foto VVC
Redactie KW

Kelly Havegeer (34) uit Egem is de nieuwe uitbaatster van Stanish by Kelly op de Markt 1 in Tielt. Ze is gehuwd met Tom Vandenhende (53) en het koppel heeft vijf kinderen: Glynis (28), Joyce (27), Aaron (23), Renske (bijna 9) en Estée (7).

Kelly stond eerst in de kleuterklas, maar een vast contact kwam niet. Ze volgde de opleiding restauranthouder bij Syntra West en runde vier jaar lang een koffie- en eethuis aan de kust. Met meerdere medewerkers in dienst was ze meer met management bezig dan met het eten maken. “Bakken en koken is echter mijn hobby“, zegt ze. “Hier kan ik weer mijn ding doen. Ik bak mijn cake zelf en maak mijn eigen advocaat.”

Ontbijt, brunch en lunch

Stanish by Kelly is een ontbijt- en koffiehuis, maar brunchen of lunchen kan perfect. “Het nieuwe interieur met de lichte verfkleur, afgeschuurde toog en nieuwe meubels zorgt voor een cosy sfeer. De klanten kunnen een ontbijt van de kaart kiezen of hun eigen ontbijt samenstellen.” Kelly is een echte do-it-yourselver. “Ik maak alles zelf. De zoetigheden van het bakblik noem ik ‘comfort food’. Voor het ‘healty food’ laat ik mij inspireren door Pascale Naessens, Sandra Bekkari en Steffi Vertriest. Die gezonde lijn trek ik door in mijn gerechten. Mijn ontbijten verrijk ik met sappen, fruit en granen. Ik bak ook taarten en koekjes zonder geraffineerde suiker en kaastaart maak ik zonder suiker.”

Stanish by Kelly is open van dinsdag tot zaterdag van 8.30 tot 18 uur. Vanaf september is de zaak ook de eerste en derde zondag van de maand open.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier