Cindy zet deuren van café De Gilde weer open

Cindy Delannoy droomde al jaren van haar eigen café. In De Gilde vond ze de ideale locatie. (Foto EDB)
Redactie KW

Cindy Delannoy uit Wevelgem opende vorige week opnieuw De Gilde in Bissegem. De naam ‘De Gilde’ werd behouden, maar de coöperatieve vennootschap Helpt Malkaar verkocht de gebouwen. Het café komt op die manier in privébezit. Het café was de laatste coöperatieve Gilde in Groot-Kortrijk.

Tot voor kort werkte de 41-jarige Cindy Delannoy – mama van zes kinderen – met haar man Marc Hugelier mee. “Marc is zelfstandig stukadoor maar dat is vrij zwaar werk voor een vrouw. Ik droomde er bovendien al jaren van om een café te runnen”, vertelt ze. “We waren rustig aan het uitkijken om binnen een paar jaar een zaak te kopen maar de gelegenheid voor dit pand bood zich vroeger aan.”

De Gilde werd volledig opgefrist. “Ik wil er een gezellig praatcafé van maken zoals het vroeger was”, kijkt Cindy vol overtuiging vooruit. Momenteel worden de werken in de feestzaal afgerond. “Daar komt er ook een speelzaaltje bij voor de kinderen. Het is de bedoeling om de zaal vanaf januari effectief te gebruiken. Huren is gratis, enkel de drank moet bij ons afgenomen worden. Mensen die bij ons een feest willen organiseren zijn ook vrij van traiteur.”

Dartscompetitie

In het café staat er opnieuw een biljarttafel, bingotoestellen en dartsborden geplaatst. “Ik ben wel een dartsfanate en heb nog competitie gespeeld. Het is de bedoeling om een biljartclub en dartsploegen op te starten vanaf volgend seizoen. Volgende maand starten we al met een maandelijkse worp in het café zelf”, sluit Cindy af. (EDB)

Info: De Gilde aan de Gullegemsesteenweg in Bissegem is open van zondag tot donderdag van 10 tot 22 uur. Op woensdag blijft het café dicht, op vrijdag en zaterdag is er geen sluitingsuur. Meer via 0492 04 01 67 of op de.gilde44@telenet.be.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier