Christof Christiaens is nieuwe gezicht van De Loco in Marke: “De klik was er meteen”

Christof Christiaens is de nieuwe uitbater van Café De Loco. (foto EDB)
Redactie KW

Christof Christiaens (32) is de nieuwe uitbater van café De Loco op de hoek van de Rekkemsestraat en de Markekerkstraat. “Ik heb al altijd een café willen uitbaten”, geeft hij toe.

Nadat Georgette Verschaete haar café op 31 december sloot, opende Christof Christiaens de deuren woensdag 2 januari al opnieuw. “Ik werkte in de bouw, eerst bij bouwfirma C4Y en laatst bij Aquastra, waar ik tot eind 2018 nog aan de slag was”, vertelt Christof. “Ik heb eigenlijk altijd al een café willen uitbaten en was al een tijdje aan het uitkijken wat er in de buurt op de markt was. Toen ik via een klant van De Loco hoorde dat het café over te nemen was, ben ik komen kijken en de klik was er meteen. Ik heb niet lang getwijfeld.”

Christof kende het café voordien niet. “Ik ging meestal naar De Bascuul, het stamcafé van mijn ouders, en café Royal aan het station in Lauwe. Als er vroeger kermis was, mocht ik in De Bascuul al eens helpen en dan fleurde ik op.”

Marke is voor Christof niet vreemd. “Mijn moeder is van Marke afkomstig en de meeste familieleden wonen hier ook”, vertelt hij. Christof is graag bij de mensen en denkt dat het runnen van een café hem zal liggen. Toch is het allemaal nog nieuw voor hem. “Ik geef nu nog geen openingsfeest maar wil eerst zelf mijn weg in het café vinden. Voorlopig neem ik ook nog geen sluitingsdag. Ik wil eerst ondervinden welke dag de kalmste is.” (EDB)

Info: De Loco, Rekkemsestraat 95 in Marke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier