Chocolatier opent tweede winkel in Moorseelsestraat

(Foto JA)
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Chocolatier Stijn Declerck van wie zijn roots in Desselgem liggen, startte in de Moorseelsestraat in Kortrijk zijn tweede winkel.

“Ik ben vijf jaar geleden in Desselgem met D’Origine begonnen en sinds vier jaar is er ook een winkel. Het werd hoog tijd voor een groter atelier bij mijn eigen woning en hier vonden we de geschikte locatie. In het atelier maak ik alles voor beide winkels en ik sta ook zelf in de zaak. Die is zo ingericht dat klanten een inkijk hebben op mijn werkplek.”

Stijn studeerde voor kok in het Sint-Niklaasinstituut en besliste na een specialisatiejaar een opleiding tot chocolatier te volgen. Hij liep onder meer stage bij Dominique Persoone. “Je kan zo veel met chocolade doen, daardoor is het ook mijn passie geworden. Ik werk met een achttal chocoladesoorten met elk een unieke eigenschap, vandaar de naam D’Origine.” Sinds de opening van de tweede zaak heeft Stijn ook chocoladetaarten in de aanbieding. “Mijn specialiteiten zijn een mellowcake en een praline met banaan en praliné.”

De winkel is open van woensdag tot vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur, op zaterdag van 14 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier