Chocolaterie Parfait verhuist volgend jaar naar nieuw pand in Izegem

Johan Geldhof op de locatie waar de nieuwe vestiging van Parfait zal komen. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Patisserie-Chocolaterie Parfait uit de Roeselaarsestraat 80 verhuist volgend jaar in september naar een nog nieuw te bouwen winkel en atelier op de hoek van de Manegemstraat en de Rijksweg. “We kochten er het pand van Caravans Vanhoutte”, zegt Johan Geldhof.

Johan Geldhof volgde een opleiding patissier en chocolatier in Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna vervolmaakte hij zich onder andere bij één van de beste chocolatiers in Antwerpen. “In 1985 begon ik mijn eigen chocolaterie in de woning en de garage van mijn ouders in de Oude Iepersestraat”, zegt Johan. “Met enkele vormpjes en een chocolademachientje. In 1988 begon ik in de Roeselaarsetstraat met de winkel, waar vroeger weverij Wydooghe gevestigd was en er in de oorlogsjaren zelfs nog een slagerij was geweest.”

Johan leerde zijn vrouw Carine Dewulf kennen in Menen. “Ze baatte er met haar zus een speciaalzaak in… jawel chocolade uit. Toen wij een koppel waren, zette haar zus de zaak in Menen verder en breidde die nog uit met wijnen. Wij bouwden Parfait in de Roeselaarsestraat verder uit en kregen ondertussen ook nog twee dochters: Vanessa (29) en Virginie (26). Vijf jaar geleden openden we een tweede Chocolaterie Parfait in Menen die door Virginie wordt uitgebaat.”

Meer ruimte

Volgens Johan verhuist Parfait in de eerste plaats niet omwille van te weinig parkeerplaatsen in dat deel van de Roeselaarsestraat. “Dat belette al die jaren de klanten niet om naar onze chocolaterie te komen. We bouwden in al die jaren immers een goede reputatie uit als patissier en chocolatier. We zijn ook al drie jaar na elkaar vermeld in de speciale editie van Gault&Millau voor chocolatiers en patissiers waardoor we hier regelmatig klanten uit het hele land of zelfs Frankrijk over de vloer krijgen.”

Met 1.500 vierkante meter wordt het atelier drie keer zo groot als nu

De verhuizing van Parfait naar een nieuw pand is volgens Johan Geldhof vooral om beroepsredenen. “Onze huidige locatie is te klein geworden. We hebben 7 voltijdse en 5 deeltijdse medewerkers in dienst, we bevoorraden van hier uit onze chocolaterie in Menen en we leveren ook nog in selectieve zaken. Dat vraagt een groot atelier, waar we elkaar niet voor de voeten lopen en waar er voldoende ruimte is om te stockeren. We dachten nochtans een tijdje om hier te verbouwen en uit te breiden. Daarom kochten we nog de woning van Frans Verbanck. Maar verbouwingen kosten vaak meer dan een nieuwbouw. Daarom waren we ook al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie. En die vonden we nu na een drie jaar durende zoektocht op de hoek van de Manegemstraat en de Rijksweg waar de caravanzaak van Geert Vanhoutte gevestigd is.”

“In het komende jaar bouwen we daar een zaak met een grotere winkel en een drie keer zo groot atelier. Meer dan 1.500 vierkante meter oppervlakte. En toch ook wel voldoende parkeerplaatsen voor de klanten. Omdat de huidige generatie graag daar boodschappen doet waar tot voor de deur van de winkel kan gereden worden.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier