Chocolate University houdt in Brugge plechtige proclamatie

In Brugge is vrijdag de eerste lichting chocolatiers afgezwaaid van de Belgian Chocolate University. © WK
Redactie KW

Vrijdagmiddag zijn bij Syntra West de diploma’s van de Chocolate University uitgereikt. Topchocolatiers uit onder meer Marokko, Malta, Bulgarije, Roemenië en zelfs Australië, toonden er hun kunnen.

“Onze chocolade-universiteit is een wereldprimeur, en de locatie lag voor de hand: Brugge is het epicentrum van de chocolade”, zegt Bram Lemmens van Syntra West.

We willen hiermee wereldwijd ons vakmanschap uitdragen

Dominique Persoone kwam een ‘rock ‘n roll-demo’ geven. “De universiteit is een instituut waar je bijleert, en over chocolade kan je eeuwig blijven bijleren. Maar dit was ook een leuke, prikkelende uitwisseling: anders ben je altijd in je eigen chocoladefabriekje bezig. Vreemd dat nog niet eerder iemand op dit idee was gekomen”, zegt de Brugse chocolatier. De naam ‘Chocolate University’ werd ondertussen gepatenteerd. “We willen hiermee wereldwijd ons vakmanschap uitdragen”, aldus nog Bram Lemmens. Een hele week lang konden de aanwezige chocolatiers zich tijdens allerhande workshops verder perfectioneren. Ze werden er bijgeschoold in nieuwe technieken en deelden ideeën rond smaakcombinaties met bier en wijn. Daarvoor werd ook samengewerkt met brouwerij De Halve Maan. Woensdagavond stond er een chocoladewandeling door Brugge op het programma.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier