Chloé heropent Petit Café: “De pintjes blijven aan 1,50 euro”

Een trotse Chloé De Jode bij haar 'pietjesbak' in Petit Café. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Chloé De Jode is de nieuwe zaakvoerder van Petit Café aan de Zwevegemsestraat. “Het is voor mij een droom die uitkomt”, glimlacht Chloé. “Ik kende de cafés van mijn moeder en mijn peter van buiten toen ik nog kind was. Ik heb dat altijd willen doen.”

Chloé is de kleindochter van wijlen Erik Vervaecke die volkscafé Mercurius open hield. “Ik hou van een authentiek oud café in retro-stijl. Het moet een volkscafé blijven voor iedereen.” Chloé heeft de zaak van 50 vierkante meter groot wel opgefrist. Nieuwe blikvangers zijn een tapbiljart en een pietjesbak. “Ik heb die speciaal laten maken zodat de klanten rechtstaand of op een hoog zitje kunnen spelen.”

Voor de klanten van Petit Café verandert er verder weinig. “De pintjes kosten 1,50 euro. Iedereen moet een pintje kunnen drinken. Ik kan ook goed luisteren en wil helpen waar nodig.”

De nieuwe uitbaatster hoopt wel enkele verenigingen aan te trekken. “Een kaartclub bijvoorbeeld of een club voor mijn pietjesbak(lacht).” Achteraan het café is een mooi zonneterras ingericht met een 20-tal plaatsen. “Tegen de zomer komen er nieuwe zitbanken en tafeltjes. De grote parasol staat trouwens al klaar”, lacht Chloé.

Het Bockorcafé Petit Café is open op maandag, dinsdag en donderdag open van 9 tot 22 uur, op vrijdag en zondag tot 24 uur. De zaak is dicht op woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier