Rubriek Economie

Chinezen scheppen hoge verwachtingen in Zeebrugge

22/01/18 om 21:11 - Bijgewerkt om 21:09

In Brussel is maandag een overeenkomst ondertekend waardoor Cosco voortaan voor honderd procent de voormalige APM-terminal in de haven van Zeebrugge uitbaat.

Chinezen scheppen hoge verwachtingen in Zeebrugge

De overeenkomst werd ondertekend in aanwezigheid van federaal vicepremier Kris Peeters en de Chinese ambassadeur Qu Xing, door de Brugse burgemeester en voorzitter van de Haven van Zeebrugge, Renaat Landuyt, en Zhang Wei, vice-voorzitter van Cosco Shipping Ports. Door die overeenkomst baat Cosco voortaan voor honderd procent de voormalige APM-terminal in de haven van Zeebrugge uit. De nieuwe naam voor de terminal is CSP Zeebrugge, wat staat voor Cosco Shipping Ports Zeebrugge. Cosco Shipping is de vijfde grootste rederij ter wereld en is actief in 185 containerterminals.

Volgens gedelegeerd bestuurder MBZ Joachim Coens is de ligging van de haven van wezenlijk belang waarom de Chinezen voor Zeebrugge kiezen. De diepzeehaven wordt de belangrijkste terminal voor Cosco in Noord-Europa. De maatschappij heeft al terminals in Griekenland en twee in Spanje. In Zeebrugge zal Cosco samenwerken met de Franse rederij CMA CGM. Samen zitten beide rederijen al in Ocean Alliance.

Farid T. Salem, directeur van CMA, maakte tevens bekend dat in maart het jongste en grootste schip van de rederij, het containerschip Antoine de Saint-Exupery, in Zeebrugge mag worden verwacht. Het schip kan tot bijna 21.000 TEU's laden. Het schip wordt ingezet op de Frans-Aziatische lijn en zal geregeld Zeebrugge aandoen.

(CW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!