Carrefour in Koekelare sluit de deuren

De Carrefour in Koekelare. © Foto Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Supermarkt Carrefour in de Noordomstraat in Koekelare sluit vanaf 1 mei de deuren. Dat bevestigt woordvoerder Baptiste van Outryve.

Volgens de woordvoerder zal de sluiting geen jobverlies met zich meebrengen. “De medewerkers kunnen aan de slag in onder meer de vernieuwde winkel in Ichtegem, die door dezelfde familie Pollet gerund wordt”, zegt van Outryve.

De supermarkt in Koekelare had het al langer moeilijk. “De meeste mensen in Koekelare doen hun boodschappen langs de Ringlaan, waar zich meerdere supermarkten bij elkaar bevinden. Komt daarbij dat de winkel in Ichtegem dus heel recent vernieuwd werd en bijzonder veel nieuwe klanten aantrok. Zelfs mensen uit Koekelare stopten er om boodschappen te doen na hun werk. De Groep Pollet heeft nu beslist zich te concentreren op de winkel in Ichtegem.”

De supermarkt in de Noordomstraat gaat dus op 30 april voor de laatste keer open. Daarna komt een einde aan een tijdperk. De familie Pollet opende al in 1969 een warenhuis in Koekelare: de Unic in de Dorpsstraat. Het was de eerste supermarkt van de familie, die er ondertussen negen bezit. Straks zal er dat dus eentje minder zijn. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier