Café ‘t Kanon is dicht, maar zomerse Bar Moyar gaat open

Laurens Moyaert wil met Bar Moyar de Kanon-loze zomer overbruggen. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Ook studentencafé ‘t Kanon aan de Doorniksesteenweg springt op de kar van de zomerbars. Zaakvoerder Laurens Moyaert (27) start vanaf eind juni met het zomerconcept Bar Moyar op zijn binnenkoer.

Dat is uitzonderlijk want gewoonlijk is het café tijdens de zomer zes weken dicht. “Ik vind het elk jaar weer zonde dat het café zo lang leeg staat. Tijdens de kerst- en paasvakantie heb ik al vier weken congé. Meer heb ik echt niet nodig. Vandaar dat ik deze zomer een wat breder publiek wil aanspreken. Al blijven studenten natuurlijk ook van harte welkom“, aldus Laurens.

“Ik weet dat het een uitdaging zal worden. We gaan werken met een aangepaste kaart. Er komen betaalbare cocktails, ijsjes en tapas. De terrasmeubels worden nog compleet vernieuwd en we gaan een mooie grote buitenbar bouwen. Daarnaast komen er ook evenementen. Ik denk bijvoorbeeld aan een afterwork op vrijdag om bedrijven aan te spreken, een ladiesnight of een aperitief voor de buurtbewoners. Met de bewoners houd ik trouwens sowieso rekening. De muziek zal heel de zomer beperkt blijven tot de achtergrond“, besluit hij. Bar Moyar gaat van start op 28 juni. De gewone openingsuren worden vanaf dan aangepast. Maandag en dinsdag worden sluitingsdagen. De rest van de week kan je er wel terecht, ook op zaterdag. Meer info kan je vinden op de Facebookpagina van ‘t Kanon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier