Café Het 3e Spoor in Tielt opent al om 5 uur ‘s morgens

Jan en Racheli Broekhuijsen achter de toog. © Foto VVC
Redactie KW

Jan (51) en Racheli (44) Broekhuijsen baten café Het 3e Spoor uit in de Stationstraat 68a in Tielt. Het paar is 21 jaar gehuwd, woont tien jaar in Tielt en heeft vier kinderen: Oriël (20), Mordechai (19), Elias (15) en Zohar (12).

Jan werkte in restaurants in Frankrijk en Engeland. Hij was vroeger bij de para’s en deed tien jaar de vaste nacht bij Injextru Plastics. Racheli diende ook bij het leger, is kleuterjuf en combineert de zorg voor de kinderen met vrijwilligerswerk bij Familiezorg.

Jan zocht een eigen zaak. “We hoorden dat Pado/De Toevlucht vrij kwam”, zegt hij. “Een naam was snel gevonden, want die verwijst naar het gewezen goederenspoor in Tielt. Jan heeft zelf gerenoveerd, de muren zijn behangen en het meubilair is vernieuwd. Ik noem het een fusioncafé want ik heb graag dat iedereen zich thuis voelt. Ik draai rustige muziek van alle jaren en men kan aan de grote stamtafel, de toog, in de zetels of aan de bistrotafeltjes zitten.”

Ook soep en pasta

Bij Jan en Racheli is er altijd verse koffie, frisdrank en wijn. Het aanbod van momenteel 55 (streek)bieren krijgt nog uitbreiding. “Sinds deze week serveren we ook verse dagsoep en drie soorten pasta. We kozen voor bolognaise, een veganistische pesto en een mac’n cheese.”

Er schuilt nostalgie in de openingsuren van het café. “Na de nachtshift kon ik ‘s ochtends enkel naar de krantenwinkel een pintje drinken. Ik wil de mannen en vrouwen van de nacht de gelegenheid bieden iets te kunnen drinken na hun werkuren“, verduidelijkt Jan.

Café Het 3e Spoor is zeven op zeven open: woensdag tot en met zaterdag van 5 tot 20 uur en zondag tot en met dinsdag van 10 tot 20 uur. Er is gratis wifi en een Facebookpagina.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier