Buurt verzet zich tegen waterpretpark aan Vijverhof in Wevelgem, eigenaar nuanceert

De nieuwe eigenaar Stéphane Fievez, hier links bij de overname met Valerie Tytgat en Filip Cuvelier. Hij heeft grootse plannen met het domein. © SLW
Redactie KW

In mei raakte bekend dat Stéphane Fievez, de zaakvoerder van Ice Mountain Adventure Park in Komen, het Vijverhof in Wevelgem overnam. Stéphane heeft grote plannen met de vijver bij de feestzaal. Op termijn wil hij er een heus waterpretpark aanleggen. Iets wat een twintigtal omwonenden alvast niet ziet zitten. Zij verenigden zich alvast in een buurtcomité.

“Een tijd geleden was er een infoavond voor de omwonenden”, vertelt Guillaume Vyncke van advocaten Publius. “Omwonenden zouden niet langer op de vijver kunnen water- en monoskiën en de site zouden zeker zes maanden per jaar door allerhande lawaai geteisterd worden. Het buurtcomité start daarom een petitie en onderneemt als het moet gerechtelijke stappen tegen de nieuwe uitbater. Het comité waarschuwt ook inwoners van de ruimere omgeving voor overlast en verwijst vooral naar de bewoners van de Vinkestraat, Warandestraat en Roeselarestraat.”

“Alle omwonenden behouden hier hun ponton en kunnen blijven uitvaren”

Nog geen timing

Vandaag kan je al flyboarden op het water aan het Vijverhof.
Vandaag kan je al flyboarden op het water aan het Vijverhof.© VDB

Stéphane Fievez staat alvast open voor de opmerkingen van het buurtcomité. “Wie een vakantiehuis aan een grote vijver koopt, moet beseffen dat er wateractiviteiten kunnen zijn. Het is een waterplas voor commerciële doeleinden, anders had ik het domein niet gekocht. Er zal niet meer overlast zijn dan nu. Er komt hier geen fabriek, hé. Plezier maken staat centraal, de Wevelgemnaren zullen dat waarderen. Iedereen van de omwonenden behoudt trouwens zijn ponton en kan blijven uitvaren.”

Voorlopig staat er geen timing op de opening van het waterpretpark. Stéphane Fievez wacht de bezwaren af en de gemeente bekijkt de omgevingsvergunning.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier