Rubriek Economie

Buren Aalbeeksesteenweg in Lauwe heel ongerust, maar asbestopslagplaats komt er wel

06/07/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 14:39

Group Lavaert mag gedurende zes jaar grond aanvoeren op de weide ten zuiden van de Aalbeeksesteenweg. Daarenboven krijgen ze de toelating om een sorteerinrichting voor bouwpuin te plaatsen waar ook asbest zal worden opgeslagen. Alles verloopt volgens de letter van de wet, maar toch houden de buurtbewoners er een wrang gevoel aan over. "Wat hier gebeurt, is niet goed voor het milieu noch voor de verkeersveiligheid", klinkt het bij Pieter Rigole en Liesbeth De Blaere. De Don Quichots van de Aalbeeksesteenweg voelen zich in de steek gelaten, maar blijven oplossingen zoeken.

Het overgrote deel van de buurt heeft het al opgegeven, maar Pieter Rigole en Liesbeth De Blaere blijven zich verzetten tegen de plannen die het bedrijf Lavaert heeft langs de Aalbeeksesteenweg. "Er liggen ons een aantal zaken dwars", begint Pieter. "Allereerst zijn de vooropgestelde plannen niet milieuvriendelijk en ook het verkeer in onze straat wordt er een stuk onveiliger op. Het ergste is dat het protest van de buurt genegeerd wordt door het stadsbestuur. Een bestuur dat bovendien uitblinkt in minimale communicatie. Tenslotte is het voor ons een helse taak om bezwaar of beroep aan te tekenen via het Omgevingsloket, echt een draak van een toepassing."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!