Brouwerij Henricus brengt Saison bier uit

Redactie KW

Na Paljas Blond, Paljas Bruin en Paljas IPA is er nu ook een Paljas Saison.

Het nieuwe Paljas-biertje van de Brugse brouwerij Henricus dankt zijn naam aan het feit dat het een seizoenbier is. Gebrouwen in de winter om gedronken te worden in de zomer.

“Zoals alle Saison bieren is ook onze Paljas Saison erg dorstlessend van karakter. Het bier heeft geen zwaar gevoel in de mond, het drinkt vlot”, aldus brouwers Mathias Van den Poel. “Paljas Saison is een zomers degustatie bier van hoge gisting en hergisting op de fles. De typische Saison gist zet alle suikers om waardoor dit een zeer vlot drinkbaar bier is. Het gebruik van tarwe en speciaal geselecteerde hoppen zorgt voor extra frisheid. Dit bier is dan ook 3 keer gehopt ondermeer met de Citra hop. Dit geeft een extra fruitige citrus toets aan dit heerlijke licht blonde bier. Net als onze drie andere Paljas bieren heeft de Paljas Saison een alcoholgehalte van zes graden.”

De Paljas Saison is te verkrijgen tot minstens eind september. “Ondertussen kijken we ook al naar de winter. De kans is groot dat we een Paljas winterbier brouwen: donker van kleur en volmondig van smaak.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier