Broer en zus Nicolas en Isabelle samen in Atelier Le Boucher

Bovenaan v.l.n.r. Davy Cool, Isabelle Depoortere, Melissa Casier, Nicolas Depoortere, Karlien Vanbiervliet en Jan Depoortere. Onderaan hebben we Félia Cool, Eliana Cool, Loïc Depoortere en Mathis Depoortere. © (Foto SB)
Redactie KW

Twee jaar na de start van traiteur Le Boucher openen broer en zus Nicolas en Isabelle Depoortere nu ook een culinaire slagerij op de hoek van de Vijfwegenstraat en de Koning Albert I-laan.

Het gebeurt niet vaak dat beide kinderen het levenswerk van hun ouders overnemen, maar Isabelle en Nicolas Depoortere slagen er wel degelijk in. Zowel zoon als dochter van Jan Depoortere en Karlien Vanbiervliet kozen voor een opleiding tot slager/traiteur en rolden zowat in het vak toen ze hun ouders begonnen te helpen bij het voorbereiden van traiteurdiensten voor feesten. Toen hun ouders in 2016 besloten om hun slagerij Jan en Karlien na 25 jaar te sluiten, nam Nicolas het van hen over en startte hij samen met zijn vrouw Melissa Casier en met de hulp van zijn zus en schoonbroer traiteurdienst Le Boucher.

“Met Le Boucher voorzien we allerhande feestjes van lekkere amuses, fijne barbecues of een dessertbuffet, precies op maat van wat onze klanten willen”, vertelt Nicolas. “Drie jaar later is Le Boucher een succes en dus besloten we onze zaak uit te breiden met een culinaire slagerij: Atelier Le Boucher.”

Kortparkeren

Nicolas en Melissa runnen hun traiteurdienst in hetzelfde pand als de slagerij van hun (schoon)ouders, en ook Atelier Le Boucher blijft op dezelfde plek: op de hoek van de Koning Albert I-laan met de Vijfwegenstraat. “We gaven twee jaar geleden al de buitenkant van het gebouw een opfrisbeurt en nu hebben we ook de binnenkant opgeknapt. De winkel werd gezellig en huiselijk ingericht, met als doel het warme gevoel te creëren dat je thuiskomt”, aldus Nicolas. “Om het parkeerprobleem in de drukke Albert I-laan aan te pakken, gingen we te rade bij de stad Roeselare en bij onze buren. We verkregen een kortparkeerzone voor drie wagens vlakbij onze winkel, zo maken we het passanten makkelijker om hun boodschappen in Atelier Le Boucher te doen zonder al te lang naar een parkeerplek te hoeven zoeken.”

Combineren

De start van Atelier Le Boucher betekent niet dat de traiteurdienst ophoudt te bestaan. “Mensen zullen nog altijd bij ons terechtkunnen voor het gepaste culinaire idee om hun feest op te luisteren”, verklaart Nicolas. “Het is de bedoeling dat onze winkel eerder een verlengde wordt van onze traiteurdienst. Onze openingsuren zijn dan ook zo aangepast dat we de traiteurdienst en de slagerij blijvend kunnen combineren.”

“Onze ambitie is om een culinaire slagerij te worden waar je terechtkan voor zowel een dagelijks stukje vlees en charcuterie als voor een feestelijke schotel”, gaat Nicolas verder.

Familieonderneming

Nicolas en Melissa hebben twee kinderen, Mathis en Loic, en ook Isabelle en haar man Davy hebben twee kinderen, Felia en Eliana. Een succesvolle zaak runnen in combinatie met een gezin is vaak geen makkelijke opdracht. Maar Nicolas, Melissa en Isabelle staan er allesbehalve alleen voor. Achter hen staat een hechte familie die hen met raad en daad bijstaat. Al van bij de opstart van traiteur Le Boucher kunnen ze rekenen op de hulp van hun wederhelften en van hun (schoon)ouders, Jan en Karlien. “Ook nu de winkel opent, springen zij bij waar nodig”, vertelt Nicolas. “Het is fantastisch om zo’n familie te hebben als de onze. We helpen elkaar waar nodig en vormen een goed geolied team. Vooral onze ouders, die meestal niet graag in the picture staan, verdienen echt een pluim voor wat ze voor ons al betekend hebben. We kunnen hen niet genoeg bedanken voor wat ze voor ons al hebben gedaan.”

Atelier Le Boucher zal open zijn van maandag t.e.m. woensdag van 14 tot 19 uur op vrijdag van 6.30 tot 19 uur en op zaterdag van 6.30 tot 14 uur.

(KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier