Bouwbeurs Roeselare mag hoogste aantal deelnemers ooit verwelkomen

© (Foto Jos)
Redactie KW

Vanmiddag werd in de Expohallen de 39ste editie van de bouwbeurs door burgemeester Kris Declercq en voorzitter Jan Develtere officieel voor open verklaard. Al wie bouw-, verbouw- en renovatieplannen heeft of de binnenhuisinrichting van zijn woning wil aanpakken, kan hier het eerste én tweede weekend van februari terecht.

“Met 195 exposanten kunnen we uitpakken met het grootste aantal deelnemers sinds onze start in 1979”, aldus een trotse voorzitter. “Toen heette de beurs nog ‘Huis en Thuis’ en was het aanbod nog heel beperkt.” Tegenwoordig bieden de standhouders op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter alle trends en facetten van het wonen aan. Dit gaat van aansluitingen voor elektriciteit en aardgas tot het aanleggen van zwembaden en -vijvers.

“In de loop der jaren zijn we in de ruime regio uitgegroeid tot een vaste volwaardige speler op de bouwmarkt en kunnen we telkens rekenen op zo’n 30.000 bezoekers.” Elke dag staat er om 16 uur een infosessie ‘Wonen en Vermogen’ op het programma en op vrijdag 16 februari kun je om 19.00 uur een sessie ‘Bouw en Verbouw’ volgen. Hiervoor moet je inschrijven via www.bouwenverbouwinfosessie.be. “Het gaat momenteel heel goed in de bouwsector”, klinkt het positief.

“Enig pijnpunt blijft het tekort aan arbeidskrachten.” Deze beurs opent haar deuren van zaterdag 10 tot maandag 12 februari en van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari telkens van 14 tot 19 uur.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier