Boplan, SCE en beMatrix genomineerd voor Leeuw van de Export

© REUTERS
Redactie KW

De nominaties voor de Leeuw van de Export zijn bekend. Boplan bvba uit Moorsele, SCE nv uit Lichtervelde en beMatrix uit Roeselare maken een kans.

De nominaties voor de Leeuw van de Export zijn bekend. In de categorie bedrijven met maximaal 49 medewerkers zijn er naast het Limburgse Tribù twee West-Vlaamse bedrijven genomineerd. Boplan bvba uit Moorsele ontwerpt, ontwikkelt en produceert stootbeveiligingssystemen voor magazijnen, luchthavens, chemische sites enz.

In 2017 draaiden de 33 voltijdequivalenten een omzet uit export van 12.088.373 euro, waarvan 23% in niet-EU-landen. Het bedrijf is vandaag actief in 58 exportlanden.

Al 30 jaar ontwikkelt en produceert SCE nv uit Lichtervelde silo’s voor de opslag van voeders, granulaten, pellets enz. In 2017 realiseerden de 32 voltijdequivalenten een exportomzet van 24.274.000 euro, waarvan 55% in niet-EU-landen.

De silo’s vinden hun afzet in 60 landen, over 5 continenten verspreid.

In de categorie bedrijven met 50 of meer medewerkers vinden we beMatrix uit Roeselare terug, dat al de European Business Award in de wacht sleepte. Andere genomineerden in die categorie zijn Biobest Group nv uit Westerlo en Manna Foods nv uit Wijnegem.

beMatrix haalt al European Business Award binnen

Boplan, SCE en beMatrix genomineerd voor Leeuw van de Export

beMatrix is wereldspeler in een nichemarkt van modulaire standenbouwsystemen. Het bedrijf werd tijdens een grote Europese finale in Polen uitgeroepen tot winnaar van de European Business Award. In het 11-jarig bestaan van de awards is beMatrix de eerste Belgische firma die met deze award gaat lopen.

Het Roeselaarse bedrijf telt nu wereldwijd meer dan 140 werknemers en de ambitie is om in 2018 een geconsolideerde omzet van 40 miljoen euro te realiseren, met een productie van 140.000 kaders per jaar.

CEO Edwin Van der Vennet reageert trots: Dit hadden we totaal niet verwacht. We wisten dat we een sterk dossier hadden, gezien onze groei en inzet op innovatie. Maar om uiteindelijk verkozen te worden tot winnaar tussen de crème de la crème van Europese bedrijven is toch straf. Dit is alweer een bekroning voor al onze medewerkers, klanten en leveranciers die dagelijks hun bijdrage leveren aan het succes van beMatrix.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier