BoPlan Moorsele krijgt Leeuw van de Export

Redactie KW

De Leeuw van de Export is een bekroning voor Vlaamse bedrijven die opvallende exportresultaten boeken. Dit jaar gaat die o.a. naar BoPlan uit Moorsele.

BoPlan produceert materialen die mensen, voertuigen, gebouwen en infrastructuur moeten beschermen, zoals veiligheidshekken, beschermpalen, antislip voor trappen en vloeren, plinten en wielstoppers en veiligheidspoorten. BoPlan won dit jaar al de IF Design Award voor een nieuwe reeks kolombeschermers en werd ook al genomineerd voor de Trends Gazellen.

In 2017 draaiden de 33 voltijdequivalenten een omzet uit export van 12.088.373 euro.

Het bedrijf is vandaag actief in 58 exportlanden. Het opvallende gebouw, goed zichtbaar langs de E403, is op architecturaal vlak een blikvanger: een zwarte doos, minimalistisch langs buiten, en sterk functioneel en logisch opgebouwd vanbinnen.

“Samen met de ondersteuning van onze exportbedrijven is onderzoek en ontwikkeling een topprioriteit voor de Vlaamse regering”, aldus minister-president Geert Bourgeois. “Het is een manier van verankering in Vlaanderen, die veel werkgelegenheid schept. Ik verwelkom dan ook dat BoPlan, waar export al van bij het prille begin hoog op de agenda staat, samen met innovatieve oplossingen voor veiligheid, de Leeuw van de Export binnenhaalt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier