Bo maakt horecadroom waar in het gezellige Avelgem

Bo Decuyper bij haar nieuwe foodcorner in Avelgem. © MHA
Redactie KW

In Avelgem opent deze week Foodconcept O’né. Bo Decuyper is 24 jaar en zit vol enthousiasme. Een ontbijthoek, broodjeszaak, smoothie-spot, pastahuis, bar en minirestaurant, helemaal door elkaar gegooid en O’né gedoopt. “Het is lang enkel een droom geweest. Maar toen we dit pand in de Kerkstraat tegenkwamen, was het nu of nooit”, vertelt de Izegemse. Samen met mama Inge en stiefvader Dirk, heeft Bo een nieuwe hippe plek naar Avelgem gebracht.

Bij O’né kunnen jong en oud terecht voor een welke snelle hap en een verse smoothie. Bo vindt het vooral belangrijk dat klanten zich thuis voelen: “Ik werk sinds enkele jaren in de horeca en daar heb ik geleerd dat mensen echt nood kunnen hebben aan een klapke. Sommige klanten zag ik elke dag. Ik bouwde een band met hen op.Het is voor haar niet makkelijk om de klanten achter te laten in Tielt, waar ze vroeger werkte. “Dat sommigen zelfs niet konden wachten tot wanneer we effectief opengingen, vind ik geweldig.” Geen valse beloftes, maar juist de mooiste vorm van steun.

Familiegebeuren

“Mama, Dirk en ik zijn de grootste trekkers, maar we kunnen ook rekenen op mijn biologische vader Jean-Paul en mijn vriendje Arne. De een legt elektriciteit, de ander zorgt dat de ramen proper zijn”, legt Bo uit. Het is duidelijk een familiegebeuren: “Mochten we niet allemaal zo’n band hebben, waren we hier nooit aan begonnen.”

Het team achter O’né voelde zich meteen welkom in Avelgem. “De buren en de burgemeester geven tips en steken graag hun hoofd eens binnen. Avelgem is een bruisende plek, waar je een mix vindt van alle soorten mensen.” Een mix die belangrijk is voor Bo en haar ouders: “O’né is niet alleen voor mama’s en papa’s die nog snel iets willen eten voor ze naar een optreden in Spikkerelle gaan. Ook oudere dametjes, die graag een pannenkoek eten en een kop koffie drinken, en jonge studenten die hun freakshakes instagrammen, zijn meer dan welkom.” Freakshakes? “De lekkere caloriebom waarvoor je anders naar Gent of Kortrijk moet, bestaat uit ijs en koekjes, uit marshmallows en chocolade of snoep. De combinaties zijn eindeloos.”

Scandinavisch strak

“Het was voor ons de uitdaging iets nieuws te brengen in Avelgem. Ik denk dat we daarin geslaagd zijn”, laat Bo de menukaart zien. “Voor ons aanbod huisbieren zijn we ver gegaan.” Dat was een ideetje van Dirk, die het belang van een goed biertje niet onder stoelen of banken steekt. Zijn favoriet is het bruine Monachus XII van brouwerij De Vier Monniken, dat een gouden medaille won op de Barcelona Beer Challenge.

Op het menu staan enkele lokale producten uit Avelgem. “Onze huiswijnen en -aperitief, Lokales, zijn praktisch van naast de deur. Ik vind het heel belangrijk dat handelaars elkaar steunen”, toont Inge. Ze heeft gezonde zenuwen. “Mijn dochter is het gewoon om in de zaal te staan en Dirk is praktisch geboren in de keuken. Alleen ik ben mijn hele carrière kleuterleidster geweest en heb niet veel ervaring.”

Bo is het niet met haar mama eens: “We hebben allemaal onze specialiteit. Mama heeft het interieur verzorgd, tot in de kleinste details.” En het interieur, daar mag wat over gezegd worden: scandinavisch strak, netjes en modern. Wie O’né bezoekt wordt ongetwijfeld aangestoken met de joie de vivre die de dames uitstralen. O’né is een ongezien foodconcept, een eethuis gevuld met nieuwigheden en een straf team, exact wat Avelgem kan gebruiken. (MHA)

Info: O’né is open sinds dinsdag 24 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier