‘Blauwdruk’-avond rond al dan niet ondernemen bij Brugse jongeren

Redactie KW

Op donderdag 9 november presenteert Het Entrepot in Villa Bota (Park 8) om 20 uur de resultaten van een enquête waarbij de vraag centraal stond waarom jongeren (niet) ondernemen in Brugge.

Zo’n 140 ondernemende jongeren vulden de enquête in. Dit gebeurde opnieuw onder de vlag van ‘Blauwdruk’. Het was het vervolg op de eerste ‘Blauwdruk’ eerder dit jaar, toen Het Entrepot een groot onderzoek voerde naar de noden omtrent ateliergebruik bij jonge Brugse kunstenaars. Op basis van de resultaten van de nieuwe ‘Blauwdruk’ treedt Het Entrepot op donderdag 9 november met enkele jonge ondernemers en ervaringsdeskundigen in dialoog. De avond valt gratis bij te wonen. “Het debat geeft inzicht in en inspiratie voor een optimaal ondernemersklimaat“, zegt Wannes Fremaut, inhoudelijk coördinator van Het Entrepot. “Hiervoor nodigen we een aantal mensen uit.”

Het gaat om Karolien De Craecker van Junior Argonauts dat ondernemerskampen voor jongerenop het getouw zet. Wannes Loosveldt aka Wally Nesta (bekend van De Vetten Os en Team DAMP) en Fien Moeyaert (die zich inzet voor Funky Monkey) gaan dieper in op ondernemen in Brugge, met de positieve én negatieve kanten van het verhaal. Ook Hilde Decleer (CD&V), schepen van Lokale Economie van de stad Brugge, doet mee. Ze zal het hebben over een aantal problemen die jonge ondernemers afremmen, maar vooral over de toekomst van ondernemen in Brugge.

Dienstdoend moderator is Anthony Bosschem, Met ‘Zwijgen is geen optie’ geeft hij een stem aan geëngageerde mensen met de bedoeling de wereld een beetje te maken zoals ze haar dromen.

(svv)

www.hetentrepot.be/blauwdruk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier