Biertjes troef in Brasserie Mozart op Kortrijkse Grote Markt

© JVGK
Redactie KW

Sinds kort is Linde Vermeulen (39) zaakvoerster van Brasserie Mozart, de voormalige Bistro Jamie.

Linde genoot een kantooropleiding boekhouding in OLV Bijstand. In haar vrije tijd werkte ze in een horecazaak in Waregem. “Ik hou van het sociaal contact met de mensen. Men zei me altijd dat ik geboren was voor de horeca.” Na een bezoek aan meer dan 50 zaken viel haar keuze op Bistro Jamie dat over te nemen was. “De zaak is perfect gelegen. De naam Mozart klinkt goed op een Grote Markt.”

Van Brasserie Mozart wil Linde een echt biercafeetje maken. “De Vlaming houdt van bier, het maakt deel uit van hun cultuur. Voor mij is de biercultuur een gedreven hobby. Zo wil ik graag uitpakken met ‘Biertjes op bezoek’ waarbij ik telkens biertjes voorstel van verscheidene lokale brouwerijen. Ik ga daarvoor op prospectie in de regio“, vertelt Linde. Op de kaart staan ook tapas en borrelhapjes. “Bij elk biertje geef ik ook een beetje kaas. Bier en een goed uitgekozen bijpassende kaas gaan zeker samen.”

De komende winter wil Linde ook wildpaté aanbieden. “Op het verwarmd terras”, lacht ze. Verder biedt ze ook koffie, thee en Irish Coffee aan. (PVH/Foto JVGK)