Bekende Ieperse horecazaken zoeken overnemers

Paul. Foto EF
Redactie KW

Binnenkort zullen er in Ieper twee horecazaken van eigenaar veranderen. Paul Hullak en Isabelle Cornet van Gasthof ‘t Zweerd op de Grote Markt en Bea Leeman van ‘t Ganzeke op het Vandenpeereboomplein willen het rustiger aan doen.

Paul Hullak (57) en zijn vrouw Isabelle Cornet baten al sinds 1983 Gasthof ‘t Zweerd uit op de Grote Markt 2. Ze volgden Robert Leuridan en Maria Huyghe op. Gasthof ‘t Zweerd is een restaurant, feestzaal en hotel. “Het is tijd om de fakkel door te geven”, vertelt zaakvoerder Paul Hullak. “Na 35 jaar en zeven dagen op zeven te openen is het voor ons genoeg. Dat kruipt in de kleren en we willen het rustiger aan doen.”

“Het is tijd om de fakkel door te geven, want 35 jaar horeca-ervaring kruipt in de kleren”

“Er is geen opvolging binnen de familie en daarom beslisten we om onze zaak over te laten. Wat we na ‘t Zweerd zullen doen? Dat weten we nog niet. Eerst even uitblazen”, lacht Paul.

Geen appel en een ei

Even verder in de binnenstad is ook ‘t Ganzeke over te laten op het Vandenpeereboomplein 5. Bea Leeman baat de zaak al uit sinds 2000. “Het was na 18 jaar tijd voor iets anders”, aldus Bea. “Ik sta elke dag in de zaak en na verloop van tijd begint dat door te wegen. Ik ben vooraan in de 50 en wil al een tijdje de stap zetten naar een nieuw avontuur. Enkele jaren terug was ik al dicht bij een overname, maar de deal sprong in extremis af. Ik ga de zaak niet voor een appel en ei verkopen, want ik heb hier de afgelopen jaren veel opgebouwd. Eerst dacht ik aan een discrete verkoop, maar het leek me toch beter om voor een openbare verkoop te kiezen. Het zal niet eenvoudig zijn om snel overnemers te vinden.”

Bea. Foto EF
Bea. Foto EF

Andere sector

Een nieuw avontuur dus binnenkort voor Bea. Welk avontuur dat wordt, kan ze nog niet zeggen. “Er liggen nog verschillende opties op tafel. Ik zal de knoop pas doorhakken als ik een overnemer vind. Het is wel een zekerheid dat het horecaverhaal stopt. Daarom verkoop ik de zaak en kies ik niet voor een verhuur. Verhuren en laten uitbaten door een gerant doe ik niet. Ik heb daar slechte ervaringen mee, toen ik destijds een tweede zaak opende naast ‘t Ganzeke.” (AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier