Bekaert haalt winstverwachting analisten niet en ziet voorzitter Bert De Graeve vertrekken

© BELGA
Redactie KW

Staaldraadfabrikant Bekaert heeft vorig jaar een bedrijfsresultaat (ebit) geboekt van 210 miljoen euro, dat is minder dan de laagste verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg. Een jaar eerder kwam het bedrijfsresultaat nog uit op 301 miljoen euro. Bekaert kende vorig jaar een organische omzetgroei van 8,9 procent goed voor een geconsolideerde omzet van 4,3 miljard euro.

De organische groei was te danken aan volumegroei (+2,2 procent) en verrekende prijsstijgingen (+6,6 procent). De volumegroei werd gestuwd door een sterke vraag in de wereldwijde automobielmarkten, die grotendeels werd tenietgedaan door een beduidende daling in zaagdraadverkoop en een vertraging in industriële staaldraadmarkten.

De ebit-marge kwam vorig jaar uit op 4,9 procent, waar dat in 2017 nog 7,3 procent was. Op middellange termijn wil Bekaert die ebit-marge opnieuw boven de 7 procent krijgen. Voor 2019 verwacht het bedrijf een stabiele omzet.

Bekaert kondigde donderdagochtend ook organisatorische en leiderschapswijzigingen aan die het bedrijf “in staat moeten stellen om wendbaarder en meer klantgericht te zijn en om Bekaerts businessperformantie te herstellen”. Voorzitter Bert De Graeve vertrekt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier