Rubriek Economie

Bedrijvenpark Waregem Zuid pakt uit met eigen shuttleservice

01/06/18 om 06:05 - Bijgewerkt op 31/05/18 om 10:40

Vanaf 3 september gaan bedrijven uit de Bedrijvenpark Waregem Zuid elke dag zelf het busvervoer organiseren voor hun werknemers. Daarvoor doen zij een beroep op busmaatschappij Parmentier uit Sint-Eloois-Vijve die daarvoor zowel 's morgens als 's avonds een bus inlegt met vertrek aan het station richting bedrijvenzone.

De chauffeur zal een vastgelegd traject volgen met stopplaatsen aan Thermote & Vanhalst, Renson, Houthandel Cras en Bandencentrale De Brabandere. 'Shuttle into the Zone' is de naam van dit project waarvan in Vlaanderen alleen in Zeebrugge een gelijkaardig initiatief werd uitgewerkt. "De twee grootste werkgevers van de zone - Thermote & Vanhalst en Renson - stelden voor om een eigen busverbinding voor de medewerkers van en naar het station mogelijk te maken", vertelt Gauthier De Brabandere, voorzitter van Waregem Zuid. "Daarvoor toonden ook andere bedrijven binnen de zone interesse. En na een bevraging van 2.446 werknemers bleek dat 17 procent het initiatief van een eigen shuttle wel zag zitten. Niet alleen werknemers uit Waregem, maar ook uit Roubaix, Gent, Meulebeke, Zwevegem... Alles samen was het duidelijk dat de vraag groot was. Busbedrijf Parmentier verklaarde zich bereid om mee te stappen in dit project. En ook het stadsbestuur gaat akkoord. Dat resulteerde in het uittekenen en vastlegg...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!