Bedrijf uit Zwevezele levert vrachtwagens aan Jurassic World voor vervoer van… dinosaurussen

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Acht trucks van de firma DTT zijn sinds woensdag te zien in de blockbuster Jurassic World – Fallen Kingdom.

Sinds woensdagavond weerklinkt weer dinosaurusgebrul in cinemazalen wereldwijd, met de release van Jurassic World – Fallen Kingdom: de vijfde film intussen sinds in 1993 Steven Spielbergs Jurassic Park de wereld met verstomming sloeg. In de nieuwe film, vermoedelijk een van dé kassuccessen van het jaar, moeten de dinosaurussen van het legendarische eiland worden gered wanneer er een vulkaan uitbarst.

Bedrijf uit Zwevezele levert vrachtwagens aan Jurassic World voor vervoer van... dinosaurussen

Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard), de protagonisten uit de vorige film, trekken met een legertje huurlingen naar het eiland om de prehistorische dieren van de ondergang te redden en daarvoor maken ze dus gebruik van… West-Vlaamse vrachtwagens. De filmcrew kwam acht vrachtwagens halen bij DTT, het bedrijf van Paul Degroote uit Zwevezele.

Bedrijf uit Zwevezele levert vrachtwagens aan Jurassic World voor vervoer van... dinosaurussen

“De contacten dateren al van een jaar of twee geleden”, bevestigt zaakvoerder Paul Degroote. “Wij kopen regelmatig oude legervoertuigen aan van het Belgische leger. Die verkopen we dan door, ze gaan onder meer naar Afrika. De filmmakers waren naar dat soort voertuigen op zoek en hebben ons via het internet gevonden.”

Onze vrachtwagens hebben de wereld rondgereisd, onder meer tot in Hawaii

De aankoopverantwoordelijke van Jurassic World zakte daarop af naar Zwevezele en was tevreden met wat hij daar zag staan: de aankoop was een feit. “Wij hebben die vrachtwagens technisch in orde moeten zetten en vervolgens werden ze opgehaald en zijn ze de wereld rondgereisd voor opnames, onder meer op Hawaii”, aldus Paul Degroote. “Het gebeurt nog wel dat we voertuigen leveren voor film- of televisieopnames, maar meestal worden die dan een tijdje geleend. Het is de eerste keer dat een een filmstudio echt vrachtwagens bij ons aankoopt. En al zeker voor een productie van dat kaliber.”

Bedrijf uit Zwevezele levert vrachtwagens aan Jurassic World voor vervoer van... dinosaurussen

De vrachtwagens werden na aankoop gepimpt en zijn in de film te zien als de dino’s van het eiland geëvacueerd worden. “Als je in de film die verdoofde T-rex in een truck ziet liggen, dan is dat een van onze voertuigen”, bevestigt de zaakvoerder, die woensdagavond zelf al ging kijken. “Jurassic Park kende ik vooraf niet neen”, bekent Paul Degroote. “Ik ben niet echt een filmfanaat, de tijd ontbreekt me daarvoor een beetje. Maar we hebben deze week wel een zaal in de Kinepolis afgehuurd om eens te gaan kijken en hebben er een familiegebeuren van gemaakt. Mijn vier kinderen kenden die films wél en zeker mijn zoon van 14 jaar, Paul Junior, is supertrots natuurlijk. (lacht)”

(FV/WD – Beelden DTT)

De trailer van Jurassic World – Fallen Kingdom, met een prominente rol voor rollend materieel uit Zwevezele:

https://www.youtube.com/watch?v=vn9mMeWcgoM