Bedenkers Wasbar willen nu ook eclairs weer hip maken

Redactie KW

Vijf jaar geleden maakten Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau wasserettes opnieuw hip met de Wasbar en volgend jaar willen de twee hetzelfde doen met eclairs. Hun nieuwe zaak ‘Chez Claire’ opent eind februari de deuren.

Eclairs? Yuri Vandenbogaerde is er niet meteen verzot op. “Ik ben echt geen zoetebek, maar in Parijs hebben we ontdekt dat heel wat mensen wel gek zijn van eclairs én gerust 20 minuten wilden aanschuiven voor zo’n lekkernij”, verklapt de West-Vlaming, die het net als zijn echtgenoot en zakenpartner Dries Henau meteen voelde kriebelen. “Toch hebben we eerst nog even de boot afgehouden – niet elk idee dat je hebt, moet je uitvoeren – maar al vlug merkten we dat dit plan altijd opnieuw boven kwam drijven. Alles klopt gewoon, en uiteindelijk was het ons duidelijk dat we dit gewoon moesten doen.”

Haute eclair

Vijf jaar nadat hun eerste Wasbar-vestiging in Gent openden en twee jaar nadat ze Wasbar verkochten aan Top Brands, willen ze Vlaanderen in Chez Claire de haute eclair leren ontdekken. En die zal er helemaal anders uitzien dan de eclair die je bij de bakker om de hoek vindt. “Onze patisseriechef heeft 13 verschillende smaken uitgewerkt, waaronder pistache, salted caramel crisp en triple dark chocolate. Er komt ook een versie voor de fans met voedselintoleranties én onze chef is ook al volop aan het experimenteren met vegan eclairs, zodat iedereen binnenkort kan meegenieten van de heerlijke gebakjes.”

Al zal je dat in eerste instantie niet in onze eigen provincie kunnen doen. “We starten met twee vestigingen. Eerst gaat onze winkel in Antwerpen open, in de Schrijnwerkers dicht bij de Meir, een week later openen een Chez Claire op de Kouter in Gent.” Twee toplocaties dus, en dat is een bewuste keuze. “Voor een bezoekje aan een wasserette wil je misschien nog omrijden, maar niet om een eclair te kopen. Of toch niet als je ze nog nooit geproefd hebt, vandaar dat kiezen voor locaties die écht in het centrum liggen.”

Met champagne

Momenteel wordt nog volop gewerkt om de winkels klaar te krijgen voor de opening eind februari. Voor het interieur klopten Yuri en Dries aan bij Pinkeye, de designstudio die samen met hen ook het prijzenwinnende concept van Wasbar uitwerkte. “We willen van een bezoekje aan Chez Claire een onvergetelijke ervaring maken. Je zal er de eclairs kunnen meenemen in een mooie cadeauverpakking, maar wie wil zal die ook ter plaatse kunnen degusteren, bij een kop koffie of een glas champagne van ons eigen huismerk Cuvée Claire”, besluit Yuri, die opgroeide in Bossuit en nu samen met Dries in Gent woont en werkt.

(SR)

Een uitgebreid interview met Yuri lees je nu vrijdag in KW Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier