Barista Julie toont talent in Nowme in Roeselare

Eigenaar Charlotte Havegeer (links) en barista Julie Devinck. © (Foto SB)
Redactie KW

Charlotte Havegeer (29) is een Roeselaarse jongedame die farmacie heeft gestudeerd.

In haar zoektocht naar een over te nemen apotheek in het Roeselaarse botste ze enkele jaren geleden op iets anders. “Drie jaar geleden konden we de Kruidenmozaïek in de Ooststraat kopen. Het is dan wel geen apotheek maar er is veel voeling met de studies die ik heb gedaan. Ik kan zeker professioneel advies geven aan de klanten en dat is toch een bijkomende troef. Sinds november zijn we in het pand naast de Kruidenmozaïek, Noordstraat 7, met Nowme begonnen. Nowme is een concept store met koffie- en theebar waarin beleving centraal staat. Hier gaat het over ‘from time to time, me-time’. Alles wat hier geproefd of gebruikt wordt, kan ook aangekocht worden in Nowme. We willen een laagdrempelige zaak zijn die perfect combineerbaar is met een bezoek aan de Kruidenmozaïek.”

“We serveren slow coffee, specialty coffee, glutenvrij gebak of lactosevrije cappuccino om maar enkele zaken te noemen. We hebben ook lang gezocht naar een professionele barista met een eindeloze passie voor het product. Met Julie Devinck uit Aartrijke hebben we die persoon gevonden. Zij maakt op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag overheerlijke koffies en theebereidingen.

Nowme, Noordstraat 7 in Roeselare. Concept Store open van maandag tot en met zaterdag van 9 uur (di vanaf 8.30 uur) tot 18 uur, coffee bar open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier