Rubriek Economie

Barco bekijkt verhuis Noorse afdeling naar Kortrijk

04/01/18 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:55

De beeldvormingsspecialist bestudeert de mogelijke verhuis van de productieactiviteiten van de vestiging in het Noorse Fredrikstad naar Kortrijk. Dat meldt het bedrijf donderdag. Barco bekijkt daarbij ook een uitbreiding van de onderzoeksafdeling in Fredrikstad.

Barco bekijkt verhuis Noorse afdeling naar Kortrijk

© BELGA

Barco nam de vestiging in Fredrikstad, het vroegere projectiondesign, over in 2012. Barco bekijkt een verhuis van de afdeling "naar een groter projectieproductieapparaat in de nieuwe faciliteit in Kortrijk" om de efficiëntie te verhogen en de competitiviteit te versterken, klinkt het. "In totaal zijn 75 werknemers betrokken bij de productie- en aanverwante activiteiten in de vestiging in Fredrikstad."

Barco zal meer informatie geven na afronding van dit onderzoek.

"Het gaat op dit moment om een studie", benadrukt de woordvoerder. Het filiaal in Fredrikstad bestaat enerzijds uit een sterke R&D-afdeling, klinkt het, en anderzijds de productie van een bepaald platform projectoren. De verhuis van de productie van dit type projectoren maakt het onderwerp uit van het onderzoek.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!