Bar Botaniek is back, als het zomerse broertje van Vesper en Vagant

Tim Poppe op een van de natuurterrassen aan de waterkant. © EDB
Redactie KW

Tim Poppe (35) uit Kortrijk is klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij zet het verhaal van de zomerse Bar Botaniek voort en zal het populaire project aan Evolis zelfs nog uitbreiden. “Mietje en Lisa hebben het hier echt goed gedaan. Dat wil ik ook.”

Door Els Deleu

In 2017 pakten de zussen Mietje en Lisa Kesteleyn uit met Bar Botaniek in hun ouderlijk huis, een hoeve die midden in het groen ligt. Het werd een groot succes op deze unieke en romantische locatie die tot de verbeelding spreekt. Tim Poppe, de zaakvoerder van eetkroeg Vesper en café Vagant in de Voorstraat in Kortrijk en verloofd met Amélie Leterme, breit nu een vervolg aan het verhaal van Bar Botaniek. “Mietje en Lisa hebben het hier echt goed gedaan en ik kon me volledig in dat concept vinden. Daarom wil ik dezelfde naam voortzetten en eigenlijk nog verder uitbreiden.”

In Bar Botaniek zullen leuke gerechten en originele lekkere dranken aangeboden worden. “We zijn gevestigd aan het begin van bedrijventerrein Evolis en voorzien elke middag een lunch in de vorm van kleine gerechten. Hiervoor werken we samen met een traiteur die alles dagvers klaarmaakt. Wie hier wil komen genieten op onze uitzonderlijke locatie maar zelf zijn boterhammen wil meenemen kan dit ook gerust doen. ‘s Avonds vullen we aan met een hapjeskaart en tijdens de weekends en op drukke zomerdagen bieden we een groot aanbod aan versnaperingen en snacks en zullen er ook foodtrucks zijn“, kijkt Tim vooruit.

Familievriendelijk

De streefdatum voor de opening is 30 mei. De zomerbar zal elke dag geopend zijn tot 15 september, behalve op regendagen. “Zo komen we tot de 100 dagen die toegelaten zijn voor een zomerbar”, duidt de zaakvoerder. “Op weekdagen sluiten we om 23 uur, tijdens het weekend om 1 uur.”

Tim wil op Bar Botaniek 2.0 ook eens uitpakken met een brunch, een workshop, een barbecue en live muziek. “We leggen hier twee petanquebanen aan, het konijnenhok keert terug en er is speelruimte voor de kinderen. In de lijn van de vorige editie van Bar Botaniek wordt hier een zeer familievriendelijke, intieme en gezellige omgeving gecreëerd. Uiteraard staat onze locatie ook open voor feestjes en bedrijfsrecepties. We hebben verschillende locaties aan het water die we kunnen reserveren hiervoor.”

Bar Botaniek ligt aan de Oudenaardsesteenweg 379 in Kortrijk en is bereikbaar via Evolis. Er wordt een grote autoparking vlakbij voorzien. Dichter bij de zomerbar voorziet Tim een ruim fietsparking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier