B’artiest is nieuw Iepers cultuurcafé

FOTO: Colin en Ilse hebben beide de horecamicrobe te pakken. (foto dcz)
Redactie KW

Onlangs openden Colin Couvreur en Ilse Depuydt hun eetcafé in de Fochlaan. Het horecabloed stroomt bij het koppel door de aderen.

Vorig jaar trok Colin Couvreur (34) na zeven jaar de deur van Sfeerkaffee Paljas achter zich dicht. “De tijd was rijp om uit het uitgaansleven te stappen”, vertelt Colin. “Mijn vrouw Ilse en ik waren klaar voor een nieuwe uitdaging.” Onlangs opende het koppel B’artiest in de Fochlaan. “Ik werkte voordien als kok in de keuken van hotel Ariane”, vertelt Ilse Depuydt (30). “In onze zaak zijn de rollen mooi verdeeld: ik neem de keuken voor mijn rekening, Colin doet de zaal. We zijn blij dat we dit als koppel samen kunnen realiseren, horeca is onze gedeelde passie. Natuurlijk vraagt het wel wat puzzelwerk om onze zaak te combineren met ons driejarig zoontje Jerôme, maar dat lukt wel. Naast onze vaste kaart met slaatjes en traditionele gerechten, zorg ik om de drie maanden voor nieuwe suggesties. Met ons eetcafé willen we buiten de oevers treden van de traditionele snacks, we willen onze klanten iets meer aanbieden. Er is ook de mogelijkheid om ‘s middags te komen lunchen.”

Colin gaat verder: “Het voorste deel van de zaak hebben we zo ingericht dat de mensen gezellig iets kunnen komen drinken, het achterste deel houden we voor de restaurantklanten. We kozen voor een pand in de Fochlaan vanwege de rustige, maar toch heel toegankelijke ligging.” (dcz)

Info: B’artiest, Fochlaan 18, 057 36 55 88. www.bartiest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier