Avelgemse perenlikeur Pertel begint aan veroveringstocht

Foto: bestuursleden van VZW 8580: Tom Beunens, Christel Verheecke, Pascal Van Elstlande, Jean-Marie Belhadi en zaakvoerder van Spirits by Design Tim Veyspertel avelgem
Redactie KW

Tien jaar na de erkenning van de Avelgemse perentaart als Vlaams streekproduct, lanceert vzw 8580 ‘Pertel’, een gloednieuwe likeur.

Pertel kwam tot stand nadat zowel de gemeente Avelgem als de vzw 8580 een evenement organiseerden ter gelegenheid van de Ronde van Vlaanderen in 2017. Men wilde in de gemeente met iets nieuws voor de dag komen en men ging ten rade bij Tim Veys van Spirits by Design.

Het idee van de Pertel, wat het Avelgemse woord is voor ‘straffe sloeber’, is ontstaan naar aanleiding van de Avelgemse perentaart die hier bekend raakte door een recept van Stijn Streuvels. En dit kreeg dus een vervolg met een lekkere perenlikeur. Waarom er werd gewacht tot 2018 met een officiële voorstelling van Pertel, mag gezocht worden in het feit dat de Avelgemse perentaart nu tien jaar bestaat als Vlaams streekproduct en dus de ideale mijlpaal is om de nieuwe likeur te lanceren.

De verkoop van Pertel zal starten in de periode van het evenement La Braderie, dat plaatsvindt op 25 augustus en zal dus tegen die tijd in verschillende zaken verkrijgbaar zijn. (GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier