Artes Group pompt de komende drie jaar 225.000 euro in mugheli

Rune (rechts) werd twee jaar geleden gered door de mugheli. © GF
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Bouwonderneming Artes Group gaat opnieuw in zee met de mugheli. Het bedrijf uit Zeebrugge verlengt het sponsorcontract nog eens met drie jaar. Artes geeft de komende drie jaar telkens 75.000 euro.

“In ons bedrijf staan de medewerkers en hun familie centraal”, zegt gedelegeerd bestuurder Robert Hoornaert van Artes Group. “Tijdens onze werken zorgen we vaak voor overlast in de werfzone door geluid, stof en verkeersbelemmering. Als duurzame onderneming willen we deze ongemakken beperken en iets teruggeven aan de omgeving. De sponsoring van de mugheli past perfect in deze filosofie.”

Volgens de gedelegeerd bestuurder redde de mugheli al twee levens van familieleden van werknemers. Rune (3,5 jaar), zoontje van Tom Lanckriet uit Koekelare, technisch commercieel manager bij Artes, werd twee jaar geleden gered door het team van het Instituut Medische Dringende Hulpverlening (IMDH). Toen Rune 1 jaar was kreeg hij plots hevige oncontroleerbare koorts na enkele inentingen. De spoedarts van de mugheli was tijdig ter plaatste om de toestand van Rune te stabiliseren.

En ook Kathleen, mama van Benjamin Vanspeybrouck, projectingenieur bij Artes werd door de heli overgebracht naar het AZ Sint-Lucas na hartproblemen. Beiden danken ze hun leven aan het bestaan van de IMDH vzw. Het team van IMDH werd maandag op Artes terrein uitgebreid in de bloemetjes gezet door de campagne ‘Merci MUG’.

Artes Group sponsort de mugheli de komende drie jaar telkens voor 75.000 euro, goed voor een totaal van 225.000 euro.

Artes Group sponsort de mugheli voor 225.000 euro.
Artes Group sponsort de mugheli voor 225.000 euro.© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier