Arne duikt in het spoor van Charles Soepe

Arne Demyttenaere maakt elke week vijf verschillende soepjes. © EDB
Redactie KW

Soepe, dat is de naam van het bedrijf dat Arne Demyttenaere (32) uit de grond stampte en waar hij verse soepen maakt en verkoopt. “De naam moest niet langer zijn, hij is duidelijk”, zegt Arne.

Arne Demyttenaere neemt met het nieuwe ‘Soepe’ een voorbeeld aan een neef van zijn vader die in de jaren vijftig als ‘Charles Soepe’ met soep rondtoerde in het Ieperse. “Ik vind soep een leuk product om te maken, en Rollegem bevindt zich niet ver van bedrijven op het Kennedypark, in Moeskroen en in Wevelgem. Ook particulieren kunnen bestellen”, vertelt hij.

Arne die met Virginie Labarque en hun kinderen Lena (bijna 7) en Bent (4) in Rollegem woont, volgde fijnkeuken in Ter Duinen in Koksijde. Hij werkte voordien in restaurants, in Maria Ter Engelen in Klerken, in OCMW Kortrijk en is nu hoofdkok in De Kindervriend. “Aangezien het verhaal van de klassieke soepkar van vroeger niet meer mogelijk is, zocht ik een moderne toets. Ik produceer op zondag vijf verschillende soepen voor een week. De focus ligt op kwaliteitsvolle gezonde soepen en biedt geen water met een smaakje in of poedersoepjes. Aan de hand van een natuurlijk pasteurisatieproces wordt de soep warm afgevuld in verzegelbare emmertjes. Zo kan ze 17 dagen vers blijven. Ik wil mijn artisanaal product, gemaakt met producten van lokale handelaars op een ecologische manier bij de mensen krijgen en lever daarom enkel op maandag voor een hele week, ‘s voormiddags aan bedrijven en ‘s avonds aan particulieren.” (EDB)

Bestellen kan telkens tot woensdag via www.soepe.com. Arne levert gratis binnen de 5 km mits een aankoop van minstens 20 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier