Argenta en ROB creëren met nieuwbouw landmark langs E403 in Ardooie

Die eerste spadesteek werd gegeven door minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Hilde Crevits, CEO Paul Renson van de gelijknamige groep en architect Luc Binst. © (foto JCR)
Redactie KW

Op het bedrijventerrein Ter Vlucht is de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw. De nieuwbouw komt op de locatie waar het crematorium zou komen.

Bouwheer van het pand met zicht op de E403 is Argenta – Rob, een dochteronderneming binnen de groep Renson. Op Ter Vlucht had de firma Louage & Wisselinck, ook bekend als ROB, al een productiehal neergepoot ter uitbreiding van de fabriek aan het stationsgebouw in Ardooie.

Argent Alu, het Argenta als merknaam, is actief op de markt van bouwbeslag sinds 1909. Het bedrijf nam Louage & Wisselinck, een Ardoois familiebedrijf dat opgericht werd in 1939, enige tijd geleden over. De beide merknamen, ROB en Argenta komen straks fysiek samen in de nieuwe productie eenheid die een oppervlakte beslaat van 22.000 vierkante meter. Het hele project kost 16 miljoen euro.

Argenta zal er zich vooral focussen op draaideuren en interieur. ROB bewerkt de markt van schuifdeuren en buitentoepassingen. In deze nieuwe productielocatie zal in de eerste plaats ruimte zijn voor de twee huidige locaties van Louage – Wisselinck, zijnde de Stationstraat en de site die al op Ter Vlucht gevestigd is. Wim Waelkens van Argent Alu: “Met zowel de verkoop, de marketing en de R&D van zowel Argenta als ROB willen we ons klaarstomen voor de toekomst met dit project onder de noemer van ‘opening doors’.”

Beide merken hebben momenteel 150 medewerkers en klokten vorig jaar af op een omzet van 30 miljoen euro.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier