Arbeiders Bekaert schrijven open brief aan directie

Aan de site in Moen werden tientallen kruisjes gezet, één voor ieder mogelijks ontslagen werknemer. © (Foto GV)
Redactie KW

De arbeiders van Bekaert Zwevegem, Moen, Deerlijk en Ingelmunster hebben zich verenigd in het ‘Gemeenschappelijk arbeidersfront Bekaert’. Ze schreven nu een open brief aan de directie waarin ze duidelijk hun ongenoegen uiten over de manier hoe die met de mensen omgaat. Ze dreigen met harde acties als men niet op een serene manier kan onderhandelen.

“De arbeidersgemeenschap van Bekaert Zwevegem , Moen , Deerlijk en Ingelmunster hebben zich de laatste weken constructief opgesteld tegen over het de directie en gaven het overleg tussen de directie en de vakbonden alle kansen op succes. Doch vond de directie het nodig de arbeiders van alle afdelingen en vestigingen te schofferen en te provoceren!”, fulmineert Dirk Demeyere als woordvoerder van het ‘Gemeenschappelijk arbeidersfront Bekaert’.

In een open brief, drie bladzijden lang, vanuit de arbeiders geven ze een niet mis te verstane boodschap dat dit moet stoppen en dat ze samen met de sociale partners op een serene manier het sociaal overleg en het te maken sociaal plan alle kansen moeten geven. “Indien zij dit pad niet wensen te bewandelen en de vele leugens en provocaties blijven hanteren, bieden de arbeiders de directie een oorlog aan die door de vakbonden niet zal in te tomen zijn.”

De brief kwam er na de infosessies van de directie van Dramix vorige woensdag. Ook een interne memo waarin men stelt dat er geen werkzekerheid is in alle vestigingen. In die open brief maakt men duidelijk dat de loopgraven klaar zijn en men blijkbaar elk geschut aankan. “Het is nu aan de directie hoe vuil en hoe hard het gaat gespeeld worden, bij de arbeiders en bedienden is er één front en die wordt sterker met de minuut en bij elke provocatie. Langs deze weg wensen de arbeiders van Bekaert hun verontrusting te laten weten naar de directie.”, aldus nog Demeyere namens het Gemeenschappelijk arbeidersfront Bekaert.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier