Rubriek Economie

Annie neemt na 42 jaar afscheid van de bekende kroeg 't Hof in Oeselgem

06/04/18 om 08:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 11:25

Het bekende café 't Hof langs de Wakkensesteenweg is op zoek naar overnemers. De kroeg werd jarenlang gerund door Annie Nachtergaele (75) en wijlen haar man Omer De Smet. Even stonden er andere uitbaters achter de tap, maar de laatste jaren zorgde Annie er terug voor de pintjes, samen met schoondochter Mireille. Nu de werken aan de dorpskern voorbij zijn, vindt het duo het tijd voor een nieuw hoofdstuk en dus zoeken ze ook nieuwe uitbaters.

Vandaag is het kortweg 't Hof, maar toen Annie en haar man Omer in 1964 in de zaak kwamen te staan, heette die nog voluit 't Hof van Vlaanderen. "Toen huurden we het café van Floris Haerinck en stond de zaak nog aan de straatkant. Naast ons was er zelfs een aangebouwd winkeltje dat door iemand anders uitgebaat werd", herinnert Annie zich. "Een jaar later kochten ik en mijn man Omer het café. Nog eens een jaar later braken we het af en hebben we een nieuwbouw gezet. De vlasschuur werd een grote zaal die we tot dancing Iris Club omdoopten. Niet veel later begonnen we ook met trouwfeesten, voor al die mensen die elkaar hier hebben leren kennen", lacht Annie.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!