Alexander Kuzmin en Florre Verschuere serveren cocktails in Bar Seize in Tielt

Alexander Kuzmin en Florre Verschuere in hun nieuwe habitat. © VVC
Redactie KW

Alexander Kuzmin (25) en Florre Verschuere (22) openden recent Bar Seize op de Markt 16 in Tielt.

Alexander studeerde af in de richting handel aan Campus De Reynaert. Hij kon direct aan de slag bij Transdeco als transportplanner, waar hij nog steeds werkt. “Verder run ik al twee en een half jaar AK Cars, waar ik in bijberoep aan window tinting doe”, zegt Alexander.

Florre werkt parttime als dienstencheque huishoudhulp en helpt ook bij haar man in Bar Seize. Het koppel is afkomstig van Tielt, maar na hun huwelijk trokken ze naar Egem. “Toen Bar Seize nog La Terrazza heette, kwamen we geregeld een cocktail proeven”, weet Alexander nog. “Ik heb me altijd geïnteresseerd in cocktails en ook het maken ervan. Ik heb als barman gewerkt in Club Verso in Ingelmunster en kreeg daar de smaak te pakken om zelf een bar te openen.”

Nu nog winteropeningsuren

“Toen Florre en ik op reis gingen naar Spanje ontdekten we andere soorten cocktails, zoals de 1 litercocktails. Zodra we zagen dat dit pand te huur kwam te staan, hebben we toegehapt. We zijn nu twee maanden open en hanteren winteropeningsuren. Als de zomer eraan komt, zullen we vroeger opendoen. Ons publiek is divers, maar de jonge studenten zien we minder. We hebben nochtans ook frisdrank en bier in huis. Echter mag wie minder dan 18 jaar is geen cocktails drinken en daardoor zien we vooral twintigers en ouderen.”

Bar Seize is momenteel open op woensdag en donderdag van 17.30 tot 22 uur, op vrijdag van 16 tot 4 uur en op zaterdag van 18 tot 4 uur. (VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier